به گزارش گیل رسا از صومعه سرا،هادی حقشناس ظهر امروز(شنبه) در جلسه بررسی مشکلات واحدهای صنعتی، صنایع ابریشم و موضوعات اقتصادی شهرستان صومعهسرا که با حضور رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: در شهرستان صومعهسرا سه مسئله تالاب، صنایع ابریشم و بنگاههای اقتصادی که بانک تملک کرده است موجود است که این باید برطرف شود .
وی در خصوص برخی از محصولات کشاورزی بهمانند برنج، چای و ابریشم واینکه تقاضا در ایران بیش از عرضه آن است، گفت: کل مصرف نخ در ایران سالیانه ۶۰۰ الی ۷۰۰ تن است که ۱۵۰ تن در گیلان تأمین میشود.
استاندار گیلان یکی از دلایل مشکلات موجود در کارخانه صنایع ابریشم را وجود مالک و مدیریتی متفاوت دانست و تصریح کرد: در خصوص زمین و درختان توت در گیلان مشکلی وجود ندارد و تخم نوغان در استان تولید میشود، ولی در مالکیت و مدیریت کارخانه صنایع ابریشم دچار مشکل بوده و چندین مالک و مدیر در این کارخانه وجود دارد.
حقشناس با تأکید بر لزوم توجه استفاده از ظرفیت کمیته امداد امام خمینی(ره) در خصوص احیای کارخانه صنایع ابریشم تصریح کرد: این نهاد مقدس به کمک برای توسعه صنایع ابریشم در گیلان علاقمند است و باید از این فرصت برای احیای این مجموعه بزرگ استفاده کرد.
وی با بیان اینکه برای واردکنندگان نخ باید ارز آزاد اختصاص گیرد، افزود: اگر ارز ترجیحی در واردات محصولات کشاورزی واقعی شود، چای، برنج، نخ، کیوی و زیتون گیلان اقتصادی خواهد شد و رونق میگیرد.
استاندار گیلان با اشاره به تعطیلی و نیمه فعال بودن برخی از واحدهای تولیدی در این استان گفت: ۳۲ شهرک صنعتی در استان فعالیت دارند که ۲۰ درصد واحدها از مجموع واحدهای بهره بردار، تعطیل هستند که درتلاشیم آنان را احیا کنیم، از این رو بانکها نیز باید در واگذاری آنها و بهره برداری اقدام کنند.
حقشناس با بیان اینکه بانکها اگر واحد تولیدی را تملک میکنند باید سریعآ آن را احیا کنند، افزود: نباید بانکها برای دریافت بدهی خود، واحدهای تولیدی را به تملک خود در آورده و آن را به حال خود رها کند، از این رو کمیسیون اقتصادی مجلس باید به این مسئله ورود کند.
وی با بیان اینکه واردات خودرو، شرکتهای خودروسازی را با مشکل مواجه نمیکند، تصریح کرد: در شهرک صنعتی رشت ۱۹ شرکت قطعه ساز خودرو وجود دارد ولی کارخانههای خودروسازی بدهی شان به این شرکتها را نداده و همین امر منجر به بدهیهای مالیاتی و حاملهای انرژی آن شرکت قطعه ساز شده است.
استاندار گیلان با اشاره به ملی شدن مسئله تالاب انزلی و لندفیل سراوان ، عنوان کرد: دو تالاب در غرب و دو تالاب در شرق استان در حال تبدیل شدن به تالاب انزلی دیگر هستند و سرنوشت سراوان در انتظار ۶ نقطه دیگر از استان است و در صورت عدم اختصاص اعتبارات ملی، این بحران زیست محیطی می تواند زندگی مردم استان را با تهدید جدی مواجه کند.
حقشناس با بیان اینکه باید مسائل را در زمان و مکان خودش طرح و حل کنیم، افزود: اگر به مسئله تالاب انزلی در زمان و مکان مناسب پرداخته می شد، امروز به این وضعیت دچار نمی شد لذا یک راه حل داریم که رسوب وارد تالاب نشود و شرط آن ایجاد شبکه و تصفیه خانه فاضلاب است.
وی با بیان اینکه مسئله محیط زیست در گیلان بسیار مهم است زیرا اکنون به مرحله بحران و ابر چالش رسیده است، تصریح کرد: ما به دنبال تهیه دستگاههای زبالهسوز هستیم اما به دلیل مشکلات مالی و تأمین بودجه، این پروژهها به تأخیر افتاده و در طول بیش از یک دهه گذشته، تنها کمتر از ۱۰ میلیون دلار از بودجه ۴۰ میلیون دلاری تأمین شده است.
استاندار گیلان با بیان اینکه برای احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر بندر انزلی، صومعهسرا و رشت به سالانه ۱۰۰ میلیون دلار اعتبار نیاز است، گفت: برای تصفیه خانه فاضلاب شهر رشت و بندر انزلی ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است ولی کل اعتبار در نظر گرفته شده ۵۰۰ میلیارد تومان است که تنها ۵۰ درصد آن تحقق مییابد، لذا از کمیسیون اقتصادی مجلس انتظار میرود در این زمینه هم کمک کند.
ثبت دیدگاه